Szkolny Dzień Zdrowego Żywienia
W czwartek w naszej szkole obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
Celem święta jest promowanie zasad zdrowego jedzenia, dobrych nawyków żywieniowych i regularnego spożywania posiłków. Dlatego, w tym ważnym dniu, głównym priorytetem było przygotowanie zdrowego śniadania dla szkolnej społeczności.
Już od rana, uczniowie klasy 3TR podczas warsztatów kulinarnych przygotowanych przez Panią Iwonę Lichnerowicz dzielnie przygotowali pyszne bułki i przekąski. Nie zabrakło warzyw i owoców, które są podstawą zdrowego żywienia.
Samorząd szkolny przygotował kiermasz pełen smakołyków: ciasteczka owsiane, ciasto marchewkowe, chlebek z ziaren, przekąski z pasty z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, warzywa, bułki i owoce.
Oprócz zdrowego jedzenia, na wszystkich zainteresowanych, czekały owocowe zakładki do książek oraz 40 atrakcyjnych nagród rzeczowych.
Wszystkim uczniom, nauczycielom i pracownikom szkoły dziękujemy za udział w akcji.
W czwartek w naszej szkole obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
Celem święta jest promowanie zasad zdrowego jedzenia, dobrych nawyków żywieniowych i regularnego spożywania posiłków. Dlatego, w tym ważnym dniu, głównym priorytetem było przygotowanie zdrowego śniadania dla szkolnej społeczności.
Już od rana, uczniowie klasy 3TR podczas warsztatów kulinarnych przygotowanych przez Panią Iwonę Lichnerowicz dzielnie przygotowali pyszne bułki i przekąski. Nie zabrakło warzyw i owoców, które są podstawą zdrowego żywienia.
Samorząd szkolny przygotował kiermasz pełen smakołyków: ciasteczka owsiane, ciasto marchewkowe, chlebek z ziaren, przekąski z pasty z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, warzywa, bułki i owoce.
Oprócz zdrowego jedzenia, na wszystkich zainteresowanych, czekały owocowe zakładki do książek oraz 40 atrakcyjnych nagród rzeczowych.
Wszystkim uczniom, nauczycielom i pracownikom szkoły dziękujemy za udział w akcji.